Laatste revisie: 22 november 2018

Litecoin in het kort

Litecoin (LTC) is een wereldwijde gedecentraliseerde digitale valuta die gebruik maakt van een blockchain. Litecoin is een kopie van de Bitcoin blockchain. Er zullen maximaal 84 miljoen Litecoin uitgegeven (gemijnd) worden. Dit is exact vier keer zo veel als het maximale aantal Bitcoin dat in omloop zal komen. Litecoin is in het kort de lichte en goedkopere variant van Bitcoin, het is Bitcoin met wat aanpassingen om het sneller en goedkoper te maken.

Wat is Litecoin?

Litecoin (LTC) is een wereldwijde gedecentraliseerde digitale valuta die gebruik maakt van een blockchain. Litecoin is een kopie van de Bitcoin blockchain. Er zullen maximaal 84 miljoen Litecoin uitgegeven (gemijnd) worden. Dit is exact vier keer zo veel als het maximale aantal Bitcoin dat in omloop zal komen. Litecoin is in het kort de lichte en goedkopere variant van Bitcoin, het is Bitcoin met wat aanpassingen om het sneller en goedkoper te maken.

“Litecoin is een revolutionaire technologie die het vermogen heeft om het leven van degenen met toegang ertoe aanzienlijk te verbeteren. Litecoin is een krachtig hulpmiddel voor economische, sociale en politieke verandering dat de macht teruggeeft aan individuen op een manier die we nog niet eerder hebben gezien. Met gedecentraliseerde systemen van financiën zijn er geen goden of koningen en niemand om transacties of financiële activiteiten te censureren. We leven in spannende tijden en vinden dat iedereen toegang moet hebben tot het nieuwe tijdperk van financiën.”

Bronvermelding: https://litecoin.com/about

 

Wie heeft Litecoin ontwikkeld?

Litecoin is ontwikkeld door Charlie Lee, een voormalig Google-werknemer en afgestudeerd aan Massachusetts Institute of Technology.

 

Hoeveel Litecoin zijn er in omloop?

Er zullen in totaal exact 84 miljoen LTC uitgegeven worden. Dit is vier keer zo veel als het maximale aantal Bitcoins dat ooit in omloop zal zijn.

Momenteel zijn er al meer dan 59.268.238 LTC in omloop, dit betekent dat er nog meer dan 24,7 miljoen LTC uitgegeven zullen worden. 

Dit is enigszins gunstig voor het prijsverloop van LTC aangezien de prijs aanvaardbaar omlaag gedrukt wordt door de uitgave van nieuwe coins. Verder is Litecoin een klassieke cryptovaluta.

 

Hoe werkt Litecoin in het kort?

 

 

Hoe ziet de toekomst van Litecoin eruit?

Deze blockchain heeft een lage transactie capaciteit en ondervind problemen met schalen (upgraden) van het maximale aantal transacties per dag. Als hier geen oplossing voor komt dan zal het naar onze mening puur een klassieker worden. Een veilige en waardevaste investering aangezien er veel kapitaal binnen kan stromen door de meer dan 400 marktplaatsen waar Litecoin te verhandelen is.

 

Wat zijn de voordelen van Litecoin?

1. Litecoin is een absolute klassieker samen met o.a. Bitcoin en Ethereum en dit maakt het een veilige en waardevaste investering op lange termijn.

2. Litecoin is al op 400+ marktplaatsen te verhandelen. LTC wordt inmiddels ondersteund door alle grote brokersexchanges, en hardware wallets.

3. Litecoin wordt erg actief gepromoot op voornamelijk social media door de hoofdontwikkelaar Charlie Lee.

4.

5.

 

Wat zijn de nadelen van Litecoin?

1. Litecoin heeft geen gratis transactiekosten, wat een belangrijke investeringsindicator is.

2. Litecoin krijgt in de nabije toekomst waarschijnlijk problemen met schalen aangezien de maximale capaciteit al regelmatig genaderd wordt.

3.

 

Waar kan ik Litecoin kopen?

Litecoin is momenteel op 400+ marktplaatsen te verhandelen. LTC wordt inmiddels ondersteund door alle grote brokers, exchanges, en hardware wallets.

Als u Litecoin wilt kopen, dan raden we u aan om LTC te kopen op LitebitBitvavo of Binance.

 

Waar kan ik Litecoin opslaan?

Litecoin opslaan doet u natuurlijk op een hardware wallet zoals de Ledger Nano S, de Ledger Blue, de TREZOR One of de TREZOR T. Voor een hardware wallet bent u al gauw € 100 kwijt op dit moment. Er zijn meerdere goede hardware wallets in ontwikkeling.

 

Handige links

 

Website: https://www.litecoin.com

Facebook: https://www.facebook.com/litecoinsnews

Twitter: https://twitter.com/litecoinhttps://twitter.com/satoshilite

Instagram: https://www.instagram.com/litecoinofficial

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC8unJ4YCZgc5e7Sb_cckDgg

CoinMarketCap: https://coinmarketcap.com/currencies/litecoin

Marktplaatsen (400+): https://coinmarketcap.com/currencies/litecoin/#markets

Technische Analyses: https://coincheckup.com/coins/litecoin/analysis

Prijsprognoses: https://coincheckup.com/coins/litecoin/predictions

 

Wij zijn niet aansprakelijk voor uw mogelijke verliezen!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *