Laatste revisie: 22 december 2019

Samenvatting

Litecoin (LTC) is een wereldwijde gedecentraliseerde digitale valuta die gebruik maakt van een blockchain. Litecoin is een kopie van de Bitcoin blockchain. Er zullen maximaal 84 miljoen Litecoin uitgegeven (gemijnd) worden. Dit is exact vier keer zo veel als het maximale aantal Bitcoin dat in omloop zal komen. Litecoin is in het kort de lichte en goedkopere variant van Bitcoin, het is Bitcoin met wat aanpassingen om het sneller en goedkoper te maken. Afbeeldingsresultaat voor litecoin logo Bronvermelding: https://www.coachincrypto.nl/2018/06/21/litecoin-futures-are-a-go-on-uk-crypto-exchange “Litecoin is een revolutionaire technologie die het vermogen heeft om het leven van degenen met toegang ertoe aanzienlijk te verbeteren. Litecoin is een krachtig hulpmiddel voor economische, sociale en politieke verandering dat de macht teruggeeft aan individuen op een manier die we nog niet eerder hebben gezien. Met gedecentraliseerde systemen van financiën zijn er geen goden of koningen en niemand om transacties of financiële activiteiten te censureren. We leven in spannende tijden en vinden dat iedereen toegang moet hebben tot het nieuwe tijdperk van financiën.” Bronvermelding: https://litecoin.com/about Litecoin is ontwikkeld door Charlie Lee, een voormalig Google-werknemer en afgestudeerd aan Massachusetts Institute of Technology.

Handige links

Website: https://www.litecoin.com Whitepaper: http://zioncoins.co.uk/wp-content/uploads/2015/06/Lite-Coin-Whitepaper.pdf Blockchain explorer: https://live.blockcypher.com/ltc Facebook: https://www.facebook.com/litecoinsnews Twitter: https://twitter.com/litecoinhttps://twitter.com/satoshilite Instagram: https://www.instagram.com/litecoinofficial YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC8unJ4YCZgc5e7Sb_cckDgg CoinMarketCap: https://coinmarketcap.com/currencies/litecoin Binance: https://info.binance.com/en/currencies/litecoin CoinCheckUp: https://coincheckup.com/coins/litecoin

Litecoin kopen

Als u Litecoin (LTC) wilt kopen, dan raden wij u aan om te kopen bij:
  • Bitvavo (betaal met iDeal, credit card, sofort, of SEPA)
  • Litebit (betaal met iDeal, bancontact, sofort, of SEPA)
  • Binance (betaal met credit card of crypto)
Wij raden u aan om een gedeelte van uw portfolio aan cryptovaluta’s op Nexo te zetten om hier vervolgens 5-12% jaarlijkse rente over te verdienen. Zet de rest van uw portfolio op een hardware wallet zoals de Ledger Nano X. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk voor uw mogelijke verliezen.