Laatste revisie: 17 januari 2021

IOTA in het kort

IOTA is huidige marktleider onder de Internet of Things, oftewel de internetten van de objecten. IOTA zal veel gebruikt gaan worden in de logistieke sector.

Er wordt voorspeld dat er honderden miljarden apparaten met verschillende Internet of Things zullen gaan communiceren en bovendien door middel van Smart Contracts transacties zullen uitvoeren met elkaar.

IOTA is in tegenstelling tot de meeste cryptovaluta géén blockchain, maar maakt gebruik van de Tangle, oftewel een Directed Acyclic Graph. In de tangle zijn geen miners vereist, en het is in principe een van links naar rechts lopend web met nodes (knooppunten) dat onderling met elkaar verboden is.

IOTA is enorm goedkoop te gebruiken, transacties worden uitgevoerd binnen enkele secondes en de Tangle wordt sneller naarmate er meer nodes in het netwerk komen.

IOTA is op dit moment de grootste concurrent voor de blockchain in zijn algeheel, aangezien veel huidige blockchains in de toekomst een probleem gaan krijgen met schaalbaarheid. IOTA is oneindig schaalbaar en wordt alleen maar sneller.

Dit moeten blockchains en andere vormen van Distributed Ledger Technology (DLT) nog bewijzen. Blockchains kunnen erg hoog schaalbaar zijn, maar de toekomst zal moeten uitwijzen welke variant zal gaan winnen.

Een ding is zeker, IOTA is absoluut klaar voor de toekomst en zal moeiteloos terrein blijven winnen. Een super investering naar onze mening.

Wat is IOTA?

De missie van IOTA is het herdefiniëren van vertrouwen, waarde en eigendom met een stichting die een ecosysteem zonder toestemming mogelijk maakt.

“De visie van de IOTA Foundation strekt zich uit tot veel verschillende gebieden die allemaal afhankelijk zijn van toegang tot een enkele bron van waarheid. Gegevens zijn alleen zo waardevol als geldig. Zorgen voor wat waar is, is precies wat Distributed Ledger-technologie mogelijk maakt. IOTA is een protocol dat consensus bereikt over de stand van zaken in een netwerk. Door een cryptografisch beveiligde bron van verenigde waarheid te hebben, voorzien we dat er een grootse technologische Cambrische explosie van innovatie uit voortkomt.

Onze visie is om alle aangesloten apparaten mogelijk te maken door verificatie van de waarheids- en transactiehandelingen die apparaten stimuleren om de eigenschappen en gegevens in realtime beschikbaar te stellen. Hierdoor ontstaan ​​geheel nieuwe algemene toepassingen en waardeketens.”

Lees meer op https://www.iota.org/the-foundation/our-vision

Wie heeft IOTA opgericht?

“De IOTA Foundation werd in 2017 in Duitsland opgericht als een formele non-profitorganisatie door Dominik Schiener en David Sønstebø.

Om de toekomstige economie van onderling verbonden en autonome apparaten te stimuleren, ontwikkelden de IOTA Founders de ideeën achter IOTA en de Tangle-architectuur waarop het is gebaseerd en organiseerden ze eind 2015 een crowdsale om de ontwikkeling ervan te helpen financieren. Het verhogen van iets meer dan $ 500k USD aan Bitcoin en andere cryptocurrencies, en zonder enige toewijzing of speciale behandeling van welke aard dan ook aan een van de Founders of ontwikkelaars , werd de gehele token-voorraad (die nooit kan veranderen) pro rata verdeeld naar de crowdsale deelnemers aan de genesis transactie.

Vervolgens vroegen de IOTA Founders deze oorspronkelijke IOTA-symbolische houders om een ​​deel van hun bezit terug te doneren , ongeveer 5% van de totale IOTA-token aanvoer, om te voorzien wat uiteindelijk de IOTA Foundation zou worden die officieel in november in Berlijn werd gecharterd. 3de, 2017 . De IOTA-oprichters hebben de basislaag van IOTA ontworpen als open-source, gratis te gebruiken en geleid door een onafhankelijke en neutrale non-profit entiteit die overheden en industrieën samen zou kunnen brengen om de IOTA-visie te helpen realiseren.”

Lees meer op https://www.iota.org/the-foundation/the-iota-foundation

Hoe werkt IOTA in het kort?

“IOTA is een opensource-cryptovaluta met gedistribueerd grootboek, die zich richt op het leveren van een veilige communicatie en veilige betalingen tussen apparaten op het internet der dingen. Met behulp van een “acyclische gerichte graaf” (een generalisatie van de blockchain) zijn de transacties van IOTA gratis, ongeacht de omvang van de transactie. Daarnaast zijn de bevestigingen zeer snel en is het aantal transacties dat het systeem gelijktijdig kan verwerken in beginsel onbeperkt, en ook kan het systeem eenvoudig worden opgeschaald.”

Bronvermelding: https://nl.wikipedia.org/wiki/IOTA_(technologie)

IOTA maakt in tegenstelling tot Bitcoin gebruik van een Directed Acyclic Graph

Een Directed Acyclic Graph is kort gezegd een alternatief voor de blockchain, en fungeert dus ook als een soort van database. Het gaat hier over informatie in verband met financiële transacties tussen verzenders en ontvangers. Een andere naam voor DAG is Tangle, en het onderscheidt zich vooral door het feit dat verbindingen één richting hebben (vandaar, directed), met als gevolg dat een node binnen de structuur nooit twee keer wordt tegengekomen.

Bronvermelding: https://coincentral.com/what-is-iota-cryptocurrency-coin

Voor meer informatie hierover verwijzen we u door naar https://www.iota.org of https://en.wikipedia.org/wiki/Directed_acyclic_graph

U kunt IOTA gebruiken door de IOTA Trinity software te installeren op uw computer. Dit is de standaard wallet software die de IOTA Foundation ontwikkeld heeft.

Ook is er de IOTA Nostalgia Light Wallet, waarmee u geen complete lijst met transacties hoeft te downloaden en te installeren op uw computer.

Toekomst van IOTA?

IOTA wordt al in o.a. de volgende markten gebruikt: logistiek, zonne energie, automotive, muziek, en u kunt met IOTA binnenkort zelfs ruimtes delen met Smart Locks. We hebben een voorspelling gelezen waarin geschreven werd dat er in 2025 zo’n 75 miljard apparaten verbonden zijn met het Internet of Things. Dit is een wilde gok, maar schetst wel een goed beeld.

IOTA is oneindig schaalbaar, transacties zijn gratis, transacties worden verwerkt binnen minuten, en dit wordt alleen maar sneller. De IOTA Foundation is een grote partij die zorgt voor de marketing van IOTA.

De toegankelijkheid om te investeren in IOTA zal moeten verbeteren, dit betekent dat het aantal marktplaatsen waar IOTA te verhandelen is toe zal moeten nemen. Dit resulteert vrijwel automatisch in prijsstijgingen.

IOTA kopen

Als u IOTA (MIOTA) wilt kopen, dan raden wij u aan om te kopen bij:

  • Bitvavo (betaal met iDeal, credit card, sofort, of SEPA)
  • Litebit (betaal met iDeal, bancontact, sofort, of SEPA)
  • Binance (betaal met credit card of crypto)

Wij raden u aan om een gedeelte van uw portfolio aan cryptovaluta’s op Nexo te zetten om hier vervolgens 5-12% jaarlijkse rente over te verdienen.

Zet de rest van uw portfolio op een hardware wallet zoals de Ledger Nano X.

Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk voor uw mogelijke verliezen.

Handige links

Website: https://www.iota.org

Facebook: https://www.facebook.com/iotatoken

Twitter: https://twitter.com/iotatoken

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UClxDa0qkOqxIguokXPhnuOA

Reddit: https://www.reddit.com/r/Iota

CoinMarketCap: https://coinmarketcap.com/currencies/iota

Marktplaatsen (37+): https://coinmarketcap.com/currencies/iota/#markets

Technische Analyses: https://coincheckup.com/coins/iota/analysis

Prijsprognoses: https://coincheckup.com/coins/iota/predictions

Wij zijn niet aansprakelijk voor uw mogelijke verliezen!